Cursusaanbod vanaf januari 2024

 

 

01

Stijldansen

Wie doet er mee met stijldansen in Ons Trefpunt??!!We hebben Charda Stuivenberg van Can Dance Studio in Amsterdam bereidt gevonden naar Marken te komen om les te geven.We hebben dit seizoen twee groepen. Individueel deelnemen is uiteraard ook mogelijk.

Lessen gevorderden
• Start dinsdag 9 januari 2024
• Tijd 20.15 tot 21.15 uur
• Totaal 15 lessen van 1 uur • Kosten € 30,00 per stel per les = € 450,00 totaal voor 15 lessen
• Kosten € 15,00 per individu per les = € 225,00 totaal voor 15 lessen

Lessen beginners
• Start dinsdag 9 januari 2024
• Tijd 21.15 tot 22.15
• Totaal 15 lessen van 1 uur
• Kosten € 30,00 per stel per les = € 450,00 totaal voor 15 lessen
• Kosten € 15,00 per individu per les = € 225,00 totaal voor 15 lessen

De dansen die jullie gaan leren zijn:
o Voor de pauze: Ballroom: wals, tango, quickstep
o Na de pauze: Latin: cha-cha-cha, rumba en jive Kleding advies: draag comfortabele schoenen, bij voorkeur geen hoge hakken (tenzij iemand echte dansschoenen heeft liggen)
Opgeven kan via onderstaand aanmeldformulier.
Afdansen
Er is een mogelijkheid tot afdansen eveneens in dorpshuis Het Trefpunt, daarvoor dient men zich apart op te geven, dit kan je uiterlijk aangeven na les 10, hiervoor worden de kosten apart in rekening gebracht omdat dit ook afhankelijk is hoeveel paren dit willen. Aanmelden voor afdansen kan via een mail naar cursussen@trefpuntmarken.nl Het afdansen zal gejureerd worden door Glenn Feddema, bekend van Dancing with te Stars


Aanmeldformulier

02

Zumba

We zijn bij dat we dit seizoen Zumba kunnen aanbieden onder enthousiaste leiding van Charda Stuivenberg.

Wat doet Zumba met je lichaam?

Je gebruikt met zumba alle drie de focuspunten: aerobic, kracht en jouw lenigheid. Daarnaast verbrand je met een half uur dansles ongeveer evenveel calorieën als met een half uurtje joggen! Ook pak je allemaal verschillende spiergroepen tegelijk aan en geef je jouw hersenactiviteit een boost.

 

Kan iedereen Zumba doen?

Zumba kent geen moeilijke choregrafie en is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen. Bijkomend voordeel is dat Zumba goed kan helpen bij het bereiken van gewichtsverlies.

 

Is Zumba zwaar?

Zumba is niet heel zwaar. Het is geen workout om spiermassa op te bouwen. Zumba is typisch een workout waar veel vrouwen op af komen. Dat maakt de drempel voor mannen om mee te doen vaak te hoog.


Aantal deelnemers: min. 11 - max 18


Start: dinsdag 9 januari 2024
Van 19.15 tot 20.00 uur

Aantal lessen: 15
Kosten: € 112,50

Cursusleider: Charda Stuivenberg

HTML tutorialAanmeldformulier

03

Dansmix voor volwassen

Aisha de Groot van Aisha’s Dance Floor gaat weer danslessen voor ons verzorgen.
Aisha zal dansles geven aan kinderen én volwassenen en tieners in Het Trefpunt. Ze is een professionele danslerares die in Monnickendam verschillende danslessen geeft en met regelmaat met haar leerlingen in theater De Purmaryn in Purmerend te vinden is. Meer informatie over Aisha’s Dance Floor kijk op haar website www.aishasdancefloor.nl of op haar Facebookpagina. De dansmix voor volwassen en tieners bestaat uit een mix van diverse soorten energieke dansen zoals b.v. Streetdance, Afro en Salsa (single). In overleg met de groep zal het een wisselend programma worden, net waar de groep belangstelling voor heeft. Kledingvoorschriften zijn er niet, gewoon aantrekken wat prettig zit, sportschoenen (sneakers) zijn wel handig voor deze dansvormen.

Start: woensdag 10 januari 2024
van 20.30 tot 21.30 uur

Aantal lessen:15
Kosten: € 157,50

*) Het is altijd mogelijk deel te nemen aan een gratis proefles! Aantal deelnemers: min. 10 - max. 16 per groep.


HTML tutorialAanmeldformulier

04

Streetdance voor kinderen

Aisha de Groot van Aisha’s Dance Floor gaat weer voor de jeugd Streetdance lessen voor ons verzorgen.
Aisha zal dansles geven aan kinderen én volwassenen in Het Trefpunt. Ze is een professionele danslerares die in Monnickendam verschillende danslessen geeft en met regelmaat met haar leerlingen in theater De Purmaryn in Purmerend te vinden is. Meer informatie over Aisha’s Dance Floor kijk op haar website www.aishasdancefloor.nl of op haar Facebookpagina. Voor de kinderen worden er streetdance lessen aangeboden in drie groepen voor diverse leeftijden. Binnen deze lessen draait het om plezier en alle energie eruit! Binnen iedere les wordt er spelenderwijs gewerkt aan een leuke dans. De lessen duren voor alle groepen 60 minuten. De druk ligt laag, het tempo hangt af van de groep. In de groepen 2 en 3 wordt er al wat serieuzer geoefend aan een super coole Streetdance. Binnen alle lessen wordt gebruik gemaakt van leuke hedendaagse kids, Pop en Hip Hop muziek. Dit kan Engelstalig zijn, maar ook Nederlandstalige muziek. Kledingvoorschriften zijn er niet, gewoon aantrekken wat prettig zit, sportschoenen (sneakers) zijn wel handig voor deze dansvorm.

Start: maandag 8 januari 2024
Groep 1: leeftijd 4 tot 6 jaar 14.45 – 15.30 uur (onder voorbehoud)
Groep 2: leeftijd 6 tot 8 jaar 15.30 – 16.30 uur (onder voorbehoud)
Groep 3: leeftijd 8 tot 12 jaar 16.30– 17.30 uur

Aantal lessen: 15
Kosten: € 150,00

*Het is altijd mogelijk deel te nemen aan een gratis proefles! Minimum aantal kinderen per groep is 8, maximum aantal per groep is 12 kinderen

HTML tutorialAanmeldformulier

05

Yoga

Bij Yoga worden lichamelijke oefeningen en ademhalingstechnieken gebruikt die zijn gericht op het ontwikkelen van een evenwichtige, ontspannen geest in een sterk, gezond en flexibel lichaam.De oefeningen en houdingen worden met veel aandacht uitgevoerd en de ademhaling wordt bewust gebruikt. Hierdoor krijgt u meer energie en wordenuw gedachten tot rust gebracht.
Voor meer informatie zie www.danielle-de-boer.nl


Aantal deelnemers: min. 11 - max 18


Start: woensdag 17 januari 2024
Van 19.15 tot 20.15 uur

Aantal lessen: 15
Kosten: € 112,50

Cursusleider: Danielle de Boer

HTML tutorialAanmeldformulier

06

Gym 60+

Sterk, fit, soepel en pijnvrij ouder worden: wie wil het niet? In deze cursus gaan wij u helpen aan meer kracht, coördinatie, balans en conditie. Veilig en doelgericht met professionele begeleiding. Zo gaat u fit het weekend in. Na het sporten is het gezellig nagenieten met een kop koffie.

Het is opvallend dat meer vrouwen zich opgeven dan mannen, dus kom op mannen, doe ook mee fit en gezond te blijven.

Aantal deelnemers: min. 10 - max. 22
Start: vrijdag 12 januari 2024

van 09.00 tot 10.00uur

Aantal lessen: 15
Kosten: € 67,50
Cursusleider: Mariska Hamberger - Boes

HTML tutorialAanmeldformulier

07

Brei-handwerkcafé

In een ontspannen sfeer worden de mooiste en origineelste werkstukken gemaakt. Allerhande handwerk komt voorbij: breien, haken, borduren, patchwork, ga zo maar door. Jong en oud, gezellig samen bezig zijn.

Het Breicafé is geschikt voor aankomende, beginnende en volleerde handwerksters. De aanwezigen kunnen elkaar helpen bij problemen en elkaar inspireren om samen leuke dingen te maken.

Het Breicafé is er 1 x per 3 à 4 weken op maandagavond in het dorpshuis van 20.00 - ca 21.30 uur.

Deelname is gratis; koffie, thee etc. zijn voor eigen rekening. Eenieder neemt eigen materiaal mee. Aanmelden is niet vereist.

Iedereen is welkom. Heeft u interesse? Dan kunt u zonder aanmelding aanschuiven.
Start: maandag 8 januari 2024
Maandag 1x per 3 weken van 20.00 - 21.30 uur

Aantal lessen: 7
Kosten: Gratis

Heeft u restjes wol of lapjes stof waar u nog geen bestemming voor heeft? Lever deze dan in bij het Breicafé, voor gebruik voor handwerk voor goede doelen. Alvast bedankt.

08

Creatief met kralen

Altijd al iets origineels met kralen willen maken? Schuif gezellig aan! Zo leert u mooie werkstukken maken. Ook heel leuk om cadeau te doen.

Aantal deelnemers: min. 6 - max. 10

Start: dinsdag 23 januari 2024
Dinsdag: 1 x per 2 weken,

van 9.30 tot 11.30 uur

Aantal lessen: 8
Kosten: € 84,00

(excl. materiaal, incl. 2x koffie/thee per les)
Cursusleider: Tineke de Vries

HTML tutorialAanmeldformulier

09

Klankhealing

Al voor de derde keer organiseren wij een Klankschaalconcert in Ons Trefpunt en wel op Woensdag 29 mei 2024

Wat is een Klankhealing Concert?


Klankschalen staan ook wel bekend als boeddhistische schalen, geneeskommen, heelklankschalen of zingende kommen.

Klankschalen hebben een bijzondere werking. Wanneer je een klankschaal aanslaat, ontstaan er klanken vol boventonen. Deze klanken bestaan niet alleen uit hoorbaar geluid, maar ook uit voelbare fijne klanktrillingen die diep door alle huidlagen heen kunnen resoneren. Het is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. Van binnen en van buiten. Geestelijk en lichamelijk.

Het bijzondere van klankschalen is ook dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling kun je de rust vinden en stilte ‘horen’. De klanken brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt anders. Hóe anders is afhankelijk van hoe jij je op dat moment voelt, waar je mee bezig bent of wat je bezig houdt.

Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam. Blokkades kunnen worden opgeheven.

Stilte geeft je de ruimte om te voelen wat de klanken met je kunnen doen. Stilte geeft je de ruimte om te ontdekken wat er is en om gewoon te zijn. In alle stilte. Vanuit de stilte word je weer meegenomen door de geluiden van de klankschalen. Laat je onderdompelen in de resonanties van de klankschalen. En terwijl de klanken resoneren in je lijf word je je ook bewust van de stilte.

Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Bij het bespelen van de schaal ontstaat een langdurige klank, rijk aan tonen met trilling patronen en specifieke zwevingen.

De klankschalen werken diep ontspannend en helend.

Wil je meedoen, geef je dan op via onderstaand aanmeldformulier

Wanneer: woensdag 29 mei 2024
Hoe laat: Inloop vanaf 19.45 uur, start van 20.00 uur tot 21.30 uur

Aantal lessen: 1
Duur healing: 1,5 uur
Kosten: € 35,00

Maximaal aantal deelnemers 20, deelname op volgorde van aanmelding. VOL=VOL

Facilitators: Frank Mannens en Christel Mijers

HTML tutorialAanmeldformulier

10

Computerhulp

Iedereen heeft wel eens hulp nodig in de wirwar van smartphones, tablets of computers. Heb je regelmatig last van vervelende foutmeldingen op je computer, laptop of tablet? Of werken bepaalde programma’s ineens niet meer terwijl ze hiervoor wel werkten? Dat is erg vervelend, gelukkig kunnen wij deze problemen meestal voor je oplossen. Wij hebben twee heren bereid gevonden om je (vrijblijvend) te helpen om mogelijke problemen in onze foyer op de lossen!

Let wel: Hulpverzoeken moeten worden ingediend via bijgaand hulpformulier. .

HTML tutorialAanmeldformulier

Visie van Dorpshuis Het Trefpunt

Dorpshuis Het Trefpunt is een sociaal cultureel centrum dat actieve verbinding met Marken nastreeft. Het proactieve bestuur en haar commissies organiseren diverse evenementen, cursussen en activiteiten.

 

Contact

Telefoon : +31299601279
Kerkbuurt 90
1156 BM Marken
info@trefpuntmarken.nl
www.trefpuntmarken.nl
KVK-nummer : 37116624
RSIN : 815383903
IBAN : NL25 RABO 0310 7358 07

ANBI

Wij hebben de ANBI-status sinds 1-1-2014

Evenementen Kalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
31

JB Cookies