Het Trefpunt. Een plek van samenkomst voor alle Markers en iedereen die iets met Marken te maken heeft. Een plek waar je trouwt, feest, danst, rouwt, informatie verkrijgt, sport, muziek maakt en tal van andere activiteiten onderneemt. Dit is mogelijk door de vele opties die ons multifunctionele, moderne en verbouwde dorpshuis te bieden heeft. We vergeten hierbij soms bijna dat het Trefpunt louter op vrijwillige Markers draait. En dat dit al jaren iets is waar menig vrijwilliger zich met hart en ziel voor inzet. Dit alles omdat we zo graag willen dat we ons Trefpunt in stand houden en het toekomst bieden.

Toch is dit, ondanks de goede staat van ons Trefpunt, geen vanzelfsprekendheid. De maatschappij is aan het veranderen. Onze vrijwilligersgroepen worden ouder en nieuwe aanwas is schaars. Om het Trefpunt voor alle Markers te laten voortbestaan dienen wij voor te sorteren op de toekomst. Zodat ook huidige en toekomstige generaties de kans krijgen hún momenten te beleven in het Trefpunt. Om dit te blijven bewerkstelligen zijn wij op zoek naar mensen die hieraan een bijdrage willen leveren.

Wij zijn op zoek naar een voorzitter en een medewerker secretariaat voor Stichting Dorpshuis Het Trefpunt. Deze taken zijn ruim 26 jaar door dezelfde mensen ingevuld en deze vrijwilligers leggen dit jaar hun functie neer. Het is tijd voor verandering en daarmee de overdracht naar nieuwe mensen met frisse ideeën. Hieronder leest u daarom een uiteenzetting van de twee vacatures met bijbehorende toelichting en inhoud:

Voorzitter Stichting Dorpshuis Het Trefpunt

Na ruim 26 jaar is het voor Agnes Boes – Kouwenoord tijd om het stokje over te dragen. Zij vertelt over deze lange periode vanuit haar persoonlijke ervaring:
‘Ik neem afscheid met weemoed want het is als vrijwilliger ontzettend leuk werk om te doen. Ik ben trots op het Trefpunt en haar vrijwilligers. Het dorpshuis op Marken is precies wat het moet zijn: een gastvrije, multifunctionele ruimte waar iedereen naar binnen kan. Zich thuis voelt. Een plek waar veel verschillende activiteiten plaatsvinden. Voor jong, oud en werkelijk elke Marker. Feitelijk zijn de bewoners de basis van de exploitatie. Wanneer niemand gebruik zou maken van het Trefpunt is er immers geen bestaansrecht. Gelukkig is het Trefpunt levendiger dan ooit. Daarop mogen we allemaal ontzettend trots zijn. Ik ga het missen maar vernieuwing is naar de toekomst toe goed.’

Onderstaand is een uiteenzetting gemaakt van de werkzaamheden van de voorzitter van het Trefpunt. De voorzitter:
• is het gezicht van de stichting;

• doet de public relations (PR) op Marken en daarbuiten;
• heeft de leiding over de maandelijkse vergadering van het bestuur;
• neemt initiatief, luistert naar ideeën en voorstellen (van vrijwilligers, inwoners en gebruikers van het Trefpunt);
• zorgt voor de coördinatie en uitvoering van bestuurswerkzaamheden;
• is aanspreekpunt voor de vrijwilligers;
• vertegenwoordigt het Trefpunt bij de gemeente en andere organisaties.

Bent u na het lezen van deze vacature enthousiast geworden? Heeft u meer informatie nodig of zijn er vragen? Neem dan contact op met Agnes Boes - Kouwenoord
(telefoon: 06 - 2284 9214 / mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij geeft vanuit haar persoonlijke ervaring antwoord op al uw vragen.

 

Medewerker Secretariaat Stichting Dorpshuis Het Trefpunt

Daarnaast is er een tweede interessante vacature voor het Trefpunt. Wij zoeken eveneens een nieuwe vrijwilliger op het secretariaat. Deze positie is prima alleen in te vullen maar het kan ook samen met een ander. Bijvoorbeeld uw partner, een vriend(in) of als student. De werkzaamheden zijn niet tijdrovend maar staan inhoudelijk goed op een CV.

Binnen Stichting Dorpshuis Het Trefpunt is veel ondersteuning van andere vrijwilligers. We doen het samen. Zo staat u bij eventuele vragen nooit alleen. Samen met het bestuur en andere vrijwilligers zijn oplossingen altijd dichtbij. Hieronder is een omschrijving van het takenpakket te lezen. De medewerker secretariaat:

• verzorgt de notulen van het maandelijks overleg van het bestuur. Het bestuur telt in totaal vijf personen en dit overleg duurt circa twee uur;
• verricht hand- en spandiensten. Denk bijvoorbeeld aan muntverkoop in de hal van het Trefpunt bij een evenement;
• houdt de lijst met vrijwilligers actueel bij middels een bestand in Microsoft Excel;
• zorgt voor actualisering van de website;
• verstuurt uitnodigingen voor de jaarlijkse vrijwilligersavond.

Ziet u deze vacature als interessant voor uzelf? Bent u enthousiast maar hebt u nog vragen of meer informatie nodig? Neem dan direct contact op met Astrid van Altena
(telefoon: 0299 – 60 1561 / mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en/of Erna Visser (telefoon: 0299– 60 3340 / mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zij geven u graag alle informatie die u wenst.
Bestuur Dorpshuis Het Trefpunt
april 2021