Het Trefpunt. Al jaren een plek van samenkomst voor alle Markers en iedereen die ook maar iets met Marken te maken heeft. Een plek waar je trouwt, feest, danst, rouwt, informatie verkrijgt, sport, toneel speelt, muziek maakt en tal van andere activiteiten onderneemt.
Dit kunnen we doen vanwege alle mogelijkheden die ons multifunctionele, moderne dorpshuis te bieden heeft. Maar misschien nog wel belangrijker en we zouden bijna vergeten dat het Trefpunt louter op vrijwilligers draait, die zich met hart en ziel inzetten om ons Trefpunt in stand te houden.

Toch is dit geen vanzelfsprekendheid. De maatschappij is aan het veranderen, onze vrijwilligers worden ouder en willen graag het stokje overdragen aan anderen.
Een aantal van onze medewerkers wil in de zomer van 2018 graag stoppen als vrijwilliger.

Daarom zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hun bijdrage willen leveren. Dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten, alle hulp is welkom. De toekomst van ons Trefpunt is er ontzettend mee geholpen.
Met name doen wij een beroep op de jongeren van Marken. Vergeet niet, dat iedere vorm van vrijwilligerswerk (ook bij het Trefpunt) heel goed staat op je cv. Denk ook aan mogelijkheid van een afstudeerstage of om naast je opleiding (vb. communicatie) het geleerde gelijk in praktijk te brengen.
Daarnaast, het Trefpunt is een erkend sociaal en cultureel centrum met de ANBI-status.

Op dit moment zijn wij met name op zoek naar vrijwilligers voor de volgende activiteiten:

• gastheer/gastvrouw die achter de bar in de hal wil staan, ochtend, middag of in de avond. (aanspreekpunt zijn, gasten ontvangen, koffie/thee verzorgen etc.);

• (financiële) cursusadministratie; contact met docenten; organiseren van cursussen;

• op maandagochtend schoonmakers (m/v), in een drie/vier wekelijks rooster; hiervoor is een kleine onkostenvergoeding per uur geregeld;

• public relations (p.r.) en communicatie in algemene zin;
• beheerder/conciërge voor o.a. het klaarzetten van de stoel/tafels, toezicht op gang van zaken in Trefpunt, opruimen, signaleren van onderhoud, etc.

Je kunt vragen stellen aan maar je kunt je ook direct aanmelden bij onderstaande contactpersonen of via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agnes Boes, tel. 06-22849214
Aris Uithuisje, tel. 06-53807558
Jolanda Zeeman, tel. 06-44448962
Jongejaap Commandeur, tel. 06-30989378

Namens ons en alle Markers alvast veel dank!
Bestuur Dorpshuis Het Trefpunt

routeLocatie

Dorpshuis Het Trefpunt is gesitueerd op het schiereiland Marken aan de rand van de karakteristieke bebouwing. Marken is onderdeel van de gemeente Waterland.
Marken ligt in het Markermeer iets ten noorden van Amsterdam tegenover Volendam.
De afstand tot het centrum van Amsterdam is 20 km. Vanaf de Ringweg rond Amsterdam bedraagt de rijtijd 20 minuten.
De vaartijd per Marken Express vanaf Volendam is 25 minuten.
Per jaar bezoeken meer dan een miljoen voornamelijk buitenlandse toeristen het voormalig eiland.
De oude kernen van Marken zijn autovrij, maar de plaats is goed bereikbaar voor auto's, bussen en per boot. De plaats beschikt over een groot gemeentelijk parkeerterrein en een parkeerterrein bij het voetbalterrein (op 5 minuten lopen van het Trefpunt). Het Trefpunt is prima bereikbaar voor minder validen. Passagiers van touringcars kunnen voor de deur uitstappen. Ook de bereikbaarheid voor leveranciers, cateraars, vervoersmiddelen van orkesten is uitstekend.

Routebeschrijving

Volg de N247 naar Monnickendam. Neem afslag Monnickendam/Marken.
Volg de Bernhardlaan en de Waterlandse Zeedijk (N518), gevolgd door de Kruisbaakweg naar Marken (parkeren op het parkeerterrein).FITNESSEN

Binnenkort is het mogelijk om in het dorpshuis op Marken te fitnessen! Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen. De moderne fitnessruimte zal worden voorzien van de nieuwste fitness-, cardio- en krachttoestellen. Voor meer informatie verwijzen wij naar het speciale Fitnessinformatieboekje dat eind augustus wordt verspreid. Deze informatie zal t.z.t. ook op deze website worden geplaatst. Werkgroep Fitness van Dorpshuis Het Trefpunt

VERBOUWINGS- EN ANDER NIEUWS VAN DORPSHUIS HET TREFPUNT (nr 2)

Afgelopen december hebben we al een tipje van de sluier opgelicht wat er allemaal in het nieuwe gedeelte komt (bijv. een fysiotherapeut). Maar er komt ook een grote fitnessruimte voor fitness- kracht- of conditietraining met allemaal nieuwe apparaten, zoals bijv. fietsen, halters en gewichten, crosstrainers en een loopband. (Je zou kunnen zeggen een soort sportschool).

Wij willen deze fitnessruimte zowel in cursusverband als voor individueel gebruik gaan aanbieden. In cursusverband zal er gewerkt worden met een gediplomeerde begeleider. De vormgeving van de cursussen (mannen, vrouwen, gemengd, senioren, jeugd) moet nog worden vastgesteld, alsmede de openingstijden van de fitnessruimte.

Dorpshuis DICHT

Verder zal het gebouw eerder dan normaal de deuren sluiten dit jaar. Vanwege de grondige renovatie zal het gebouw vanaf week 21, dat is vanaf maandag 24 mei, geheel gesloten zijn.

Dorpshuis OPEN

Naar verwachting zullen de deuren weer in september a.s. open gaan als de cursussen (ook de fitness) en de verenigingen weer gaan starten. In het eerste weekend van oktober wordt het gebouw officieel heropend. Iedereen is dan van harte welkom.

Het zal duidelijk zijn dat wij, en alle andere vrijwilligers, ons zullen blijven inzetten om van ons Dorpshuis Het Trefpunt een nog betere ontmoetingsplek te maken voor iedereen op Marken. Maar, daar zijn wel (extra) vrijwilligers voor nodig. In augustus komen we hierop terug.